zobrazit zprávu
 
Loading Translate
 EN
adopce chrtů chrti v nouzi
pejsci blogují blogy pejsků
JAK MŮŽETE POMOCI
když nemůžete pejska adoptovat
Důležitá aktuální
UPOZORNĚNÍ

Chrti k adopci

Beag (greyhound | v novém domově!)

druhé jméno:Honeypound Beag
plemeno:greyhound
Beag je milá černá greyka. Je to náramná fešanda a jsou jí teprve 2 roky. Do azylu byla odvedena společně se svým bráchou, ségrou a mamkou.
Beag je takový veselý vrtichvost. Holčička, která je přátelská k lidem dospělým i k dětem. Lidská společnost jí dělá dobře a ráda se mazlí. Na ulici si jde pro pohlazení ke každému, kdo o ni projeví zájem.
Běhání ji moc nebaví, pravděpodobně by skvěle zvládla i život v bytě, ale rozhodně by byla vděčná za svoji zahrádku, kde by mohla nasávat vůně a barvy světa. Na vodítku jde krásně, netahá a drží se blízko svého člověka. Už se naučila chodit po schodech nahoru i dolů a do kufru auta si vyskočí sama. Zblajzne vše, co je jí nabídnuto, a nevadí jí nejrůznější běžné zvuky v domácnosti - neřeší vysavač, kávovar ani televizi.
I po stránce hygieny je moc šikovná, prozatím vykonala potřebu vždy jen venku. Je ráda chválena a hlazena, rychle se učí a pamlsky pro ni představují velkou motivaci. Poslechne ale i bez nich.
Je nekonfliktní a s ostatními chrty vychází dobře. Kamarádská je také k pejskům menšího vzrůstu. Ke kočičkám ji nedoporučujeme.
Je ve výborné kondici, neprodělala žádné závažné zranění a měří přibližně 65 cm.

A co o ní říká její dočasná mamka?
"Beag je velice chytrá holka, chápe pochvalu, význam slova "NE!" i povel "Na místo!". Je to ještě velmi hravé mládě, pořád tahá nějaké hračky, přenáší je z místa na místo a cupuje. Ze začátku ničila hračky kosmickou rychlostí, teď už tolik ne. Musí se ale hlídat, protože při lovu plyšáků občas spolkla kousek výplně.
V bytě je to takový neposeda, který se neumí úplně uklidnit. Pořád musí někde bloumat, chodit, něco zkoumat, přenášet hračky, kontrolovat kuchyni... dokud nepadne. A tak se učíme chápat, že není třeba být u všeho a klid na pelíšku je také důležitý.
Ráno se vyčůrá na procházce, odpoledne a večer, kdy je všude docela rušno, raději na dvorku ve vnitrobloku. Někdy se nevyčůrá ani na procházce trvající několik hodin a nechává si to až na dobře známé místo.
Bude třeba pracovat i na její samostatnosti a schopnosti být sama doma. Zpočátku odchody člověka - i na velmi krátký čas - nenesla dobře. Teď se projde po bytě a sem tam zakňučí, ale už chodí čekat na pelíšek a nerabuje.
Když se jí nelíbí horlivost cizích psů a necítí se v jejich společnosti komfortně, ohradí se a vrkne. Stejně tak, když má pocit, že jí chce jiný chlupáč sebrat hračku."

Zalíbila se vám tahle aktivnější chlupatá slečna? Napište nám na e-mail chrtivnouzi@email.cz nebo klikněte na políčko Zeptejte se na pejska Beag.
datum narození:2021-07-07
země:Irsko
barva:černá
pohlaví:fena
čip: 977200009985927
tetování: XH RMP
očkování: ano
kastrace: ano
možný příjezd:
stav: v novém domově!
adopční poplatek: 8000 Kč


pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek

Vysvětlivky:

AKUTNÍ

Tento pes čeká na domov již velmi dlouho. Mnohdy proto, že není tak fotogenický jako jeho šťastnější kamarádi.
Uvědomte si prosím, že v tomto případě zachráníte pejsky dva - toho, kterého jste si vybrali a dalšího, který dostane šanci být umístěn alespoň do toho útulku, aby zde mohl čekat na štěstí.
TISÍCE psů se do útulků ani nedostanou, protože majitelé nemají chuť čekat, až se uvolní místo - toto platí zejména pro irské chrty.
Tito psi jsou v lepším případě uspáni injekcí. Horší a bohužel velmi četné případy... nechceme je zde rozepisovat, představte si ty nejlevnější a nejbrutálnější metody usmrcení nepotřebného psa.

IHNED k adopci

čeká v nouzové dočasné péči v ČR a je nutné skutečně co nejrychleji najít domov

Předběžná rezervace

(predb.rezerv.) = Pejsek, který již svoji rodinku našel, jen je třeba dokončit některé kroky nutné k adopci.

Rezervace

Pejsek, na jehož příjezd nová rodinka již netrpělivě čeká, všechny kroky nutné k adopci již proběhly.

Aktuálně

Chrti v nouzi
materiály na podporu adopce

Zde si můžete stáhnout materiály pro propagaci:
chrti v nouzi
Děkujeme :-)



Chrti v nouzi děkují za péči a podporu MVDr. Ivo Hylákovi a jeho týmu
Vyvet

Program adopce chrtů ohrožených smrtí nebo strádáním v zemi jejich původu (greyhound a lurcher)