zobrazit zprávu
 
Loading Translate
 EN
adopce chrtů chrti v nouzi
pejsci blogují blogy pejsků
JAK MŮŽETE POMOCI
když nemůžete pejska adoptovat
Důležitá aktuální
UPOZORNĚNÍ

Chrti k adopci

Millie (greyhound | v novém domově!)

druhé jméno:Reign it in
plemeno:greyhound
Millie je moc milá chrtička. Tahle dvouletá greyhoundí děvenka si během své kratičké dostihové kariéry stihla zaběhnout pouhé dva závody.
Zpočátku je Millie nejistá a plašší. Na nové lidi ve své blízkosti si musí zvyknout, stejně tak se musí nejdříve důkladně seznámit s novým prostředím a chodem domácnosti. Když se ale rozkouká, což netrvá příliš dlouho, je z ní přátelské, mazlivé, bezprostřední a dokonce hravé děvče.
Hezký vztah má i k dětem.
Miluje jídlo a při krmení se chová ukázněně.
S ostatními chrty vychází velmi dobře. S malými pejsky ani kočičkami se prozatím nesetkala. Do společné domácnosti s nimi ji tedy nemůžeme doporučit.

A co o ní říká její dočasná mamka?

Holčička je krásná, klidná, zvědavá a hodně kontaktní. Ráda se přijde pomazlit. Je hodně zvědavá, pročmuchá úplně všechno, do všeho strká čumáček.
Je klidnější povahy, ani nijak moc neprojevuje lovecké sklony, agamu v teráriu nechává bez povšimnutí.
K cizím lidem je nejdříve rezervovaná, opatrná, ale ne vystrašená. Spíš čeká, co bude.
Rychle pochopila, která mistička je její, zkouší plyšáky, dneska okousala reklamní leták, takže je vidět, že je zvědavá mlaďoška, která bude všechno zkoušet.
Žere a kaká normálně, po pár nehodách pochopila, že se čůrá a kaká venku. Na procházce chodí hezky, na jiné psy reaguje neutrálně, i když na ni štěkají. Doma s klukama štěká u okna, ale nejspíš se jen přizpůsobuje, myslím si, že netuší, proč štěkají.
Vyděsila ji dechová hudba, při bohoslužbě u kapličky, kterou máme hned u domu, hrála místní dechovka. Moc jejich umění neocenila, běhala docela vyplašeně po celém domě. Jinak je klidná, na hlasité podněty moc nereaguje, zvládla pračku, vysavač i parní mop.
Nejdříve se bála vzít si pamlsek z ruky, ale i to už překonala.
Chybí jí posledních pár centimetrů ocásku, jinak vypadá docela zdravě, je taková dost urostlá a úplně plyšová. Doma vyzkoušela hned první den gauč, postel, pelíšky, jen psí lehátko obchází obloukem. Spí od prvního dne s námi, tedy se mnou na gauči a prvních pár nocí těsně přitisknutá čumákem na mně, teď už leží vedle a užívá si tepla a měkkého pelíšku.
Jinak klasicky krade jídlo, šmejdí všude a jak dočasný taťka zjistil, nepohrdne ani červeným vínem.
Na zahradě jsme ji ještě nenechali moc dovádět, je většinou na vodítku nebo se nás drží jako klíště, tak nevím, jestli hrabe díry nebo má podobné rozmary. Schody do sklepa zvládla, ale moc jí to nešlo, budeme trénovat, bohužel jiné schody k dispozici nemáme, jen ty venkovní. Je dost klidná, ještě jsem neměla tu čest vidět její reakci na srny a kočky, prozatím jsme je nepotkali. Zvládne minimálně 5 hodin doma s klukama bez venčení, vzhledem k předchozím nehodám ji nechci nechávat delší dobu, ale budeme prodlužovat, ať víme, jestli bude 8 hodin v pohodě.
Doma zatím nic neničí, u rodičů si vybrala na zkoumání ovladač na televizi. Přitom doma máme stejný a nezajímá ji.
Zvládla návštěvu tchána s tchyní, mých rodičů a přijely k nám na noc děti od švagrové i se švagrovou, školka a 4. třída, a byla úplně v pohodě. Chodila si k nim pro pomazlení a když odjížděli, chtěla mermomocí jet s nimi. Takže děti 5 let a více, které se k ní budou chovat hezky úplně v pohodě.
Ještě tu není úplně rozkoukaná, tak předpokládám, že ještě předvede, co umí. Je to klidná a zvědavá mazlivá fenečka. Navíc je opravdu krásná na první pohled.

Millie je zkrátka zvědavá a nyní už i hodně hravá. Prostě mlaďoška, která si musí všechno vyzkoušet.

Máte velké srdce a rádi byste kus věnovali právě téhle chrtí princezně? Napište nám na e-mail chrtivnouzi@email.cz nebo klikněte na políčko Zeptejte se na pejska Millie.
datum narození:2019-06-07
země:Irsko
barva:bílá se žíhanými znaky
pohlaví:fena
čip: 972274200026331
tetování: UL YJZ
očkování: ano
kastrace: ano
možný příjezd: listopad 2021
stav: v novém domově!
adopční poplatek: na dotaz


pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek

Vysvětlivky:

AKUTNÍ

Tento pes čeká na domov již velmi dlouho. Mnohdy proto, že není tak fotogenický jako jeho šťastnější kamarádi.
Uvědomte si prosím, že v tomto případě zachráníte pejsky dva - toho, kterého jste si vybrali a dalšího, který dostane šanci být umístěn alespoň do toho útulku, aby zde mohl čekat na štěstí.
TISÍCE psů se do útulků ani nedostanou, protože majitelé nemají chuť čekat, až se uvolní místo - toto platí zejména pro irské chrty.
Tito psi jsou v lepším případě uspáni injekcí. Horší a bohužel velmi četné případy... nechceme je zde rozepisovat, představte si ty nejlevnější a nejbrutálnější metody usmrcení nepotřebného psa.

IHNED k adopci

čeká v nouzové dočasné péči v ČR a je nutné skutečně co nejrychleji najít domov

Předběžná rezervace

(predb.rezerv.) = Pejsek, který již svoji rodinku našel, jen je třeba dokončit některé kroky nutné k adopci.

Rezervace

Pejsek, na jehož příjezd nová rodinka již netrpělivě čeká, všechny kroky nutné k adopci již proběhly.

Aktuálně

Chrti v nouzi
materiály na podporu adopce

Zde si můžete stáhnout materiály pro propagaci:
chrti v nouzi
Děkujeme :-)



Chrti v nouzi děkují za péči a podporu MVDr. Ivo Hylákovi a jeho týmu
Vyvet

Program adopce chrtů ohrožených smrtí nebo strádáním v zemi jejich původu (greyhound a lurcher)