A je to tady! Nadešel čas spustit prodej nástěnného a stolního kalendáře Chrti v nouzi pro rok 2024...

Nástěnný kalendář vznikal v Brně u hradeb pevnosti Špilberk za účasti adoptovaných chrtů z Brna a nejbližšího okolí.
Fotky vytvořil mladý fotograf Pavel Hermann z Moravského Krumlova. Miluje zvířata, pohyb a dobré lidi. Proto zvířata také často fotí. Jak sám říká: "Zvířata nám mnohdy ukazují, co je v životě opravdu důležité. Často nám na naší cestě dělají společníky spoustu let a zažívají s námi šťastné i smutné chvilky." 💓 Sám má pejska, křížence středního vzrůstu Buddyho, který mu je skvělým parťákem. Proto ho nabídka focení kalendáře pro Chrty v nouzi ohromně nadchla. Při focení se sešla skvělá parta dlouhých nosů i jejich pánů a všechny to, včetně fotografa, velice bavilo. 🙂 Fotografovi patří náš obrovský dík za čas, energii, trpělivost a preciznost, kterou nafocení kalendáře věnoval. 💗 https://hermiphoto.cz/

Stolní kalendář jsme opět zaplnili snímky z vašich rodinných archivů. 📸 Děkujeme také reklamní agentuře m-ARK, která si vzala na starost konečnou grafickou úpravu a tisk obou kalendářů. https://www.m-ark.cz/

Cena nástěnného kalendáře ve formátu A3 je 300,- Kč. Cena stolního kalendáře je stejná.
K ceně kalendáře je třeba připočítat cenu za dopravné a balné, která je ve výši 90,- Kč.
Kalendáře budeme distribuovat prostřednictvím Zásilkovny. Nepotřebujeme tedy vaši doručovací adresu, stačí si níže vybrat výdejní místo, které máte nejblíž a které vám nejlépe vyhovuje pro vyzvednutí balíčku. https://www.zasilkovna.cz/pobocky

Objednávky s typem kalendáře, počtem požadovaných kusů, vaší e-mailovou adresou, telefonním číslem a vybraným výdejním místem zasílejte na chrtiaukce@seznam.cz. Objednávat můžete za 3, 2, 1... TEĎ! 🙂

 schovat zprávu  / (nezobrazovat zprávu)
 
 
Loading Translate
 EN
adopce chrtů chrti v nouzi
pejsci blogují blogy pejsků
JAK MŮŽETE POMOCI
když nemůžete pejska adoptovat
Důležitá aktuální
UPOZORNĚNÍ

Chrti k adopci

Aussie (greyhound | v novém domově!)

druhé jméno:Aussie Master
plemeno:greyhound
Dočásek AUSSIE aneb Ne všechny příběhy jsou šťastné a veselé

Pětapůlletý žíhánek Aussie přicestoval do České republiky 25. září letošního roku. Společně s několika dalšími chlupáči z tohoto transportu u nás zakotvil v dočasném domově. Dočasná mamka se o něho láskyplně starala, poskytovala mu veškerou péči a Aussie měl hledat báječnou rodinku napořád.

Zhruba po měsíci se na jeho přední levé nožce vyrýsovala malá bulka. Dočasná mamka neváhala a vzala Aussiho na prohlídku k veterináři. Lékařům se útvar zdál povědomý a histologický rozbor odebrané tkáně bohužel diagnózu potvrdil.

MASTOCYTOM - zhoubný kožní tumor

Aussie byl promptně objednán na chirurgický zákrok, při němž měl být nádor zcela odstraněn. Předtím ještě absolvoval sérii vyšetření, jejichž výsledky byly pozitivní. RTG i sono neprokázalo metastáze, srdce i plíce byly v pořádku.

8. listopadu byl nádor odstraněn. Aussie zákrok zvládl bravurně. Mezitím dorazily i výsledky odběru tenkojehelné biopsie ze svodné mízní uzliny a i ty byly negativní. Zprávy byly výborné a vše se zdálo velmi nadějné. Tumor byl odeslán k podrobnému a kompletnímu histopatologickému vyšetření a my netrpělivě čekali na další zprávy. A doufali, že stejně jako předešlé, i ty další budou už jen a jen dobré.

18. listopadu ale přišla zpráva, kterou nečekáte, kterou nechcete a která byla příčinou toho, že jako pára nad hrncem se rozplynula naděje naše, ale hlavně naděje Aussiho strávit ještě mnoho šťastných a spokojených let v péči a náruči milující rodiny.

DIAGNOSA: MASTOCYTOM, grade 3 (schéma dle Patnaika), Kiupel high grade
KOMENTÁŘ: Jedná se o mastocytom vysokého stupně malignity. Při úplné excizi méně než 10 % psů přežívá déle než 1 rok.

Jen těžko je nyní vyměřitelný čas, který má Aussie ještě před sebou. Ale rozhodně to není tolik času, kolik bychom si pro něho přáli a kolik by si zasloužil.

Dočasná mamka je neuvěřitelnou bojovnicí. S Aussiem i za Aussieho. Statečně, obětavě a houževnatě nosí Aussiho do i ze schodů, vyráží s ním na kliniku kdykoliv je třeba. Dělá, co mu na očích vidí, a věnuje mu maximum času i energie. Ale každý z nás se někdy ocitne na konci svých sil a možností. Dočasná mamka se potřebuje znovu nadechnout a my musíme udělat to poslední, co pro Aussiho můžeme udělat. Najít mu domov na dožití.

Aussie nebo chcete-li Ozzy, jak mu říká jeho dočasná mamka, je moc milý chlupáč, velký mazel a strašně zbožňuje lidi. Stejně tak má rád i jídlo. Sdílí společnou domácnost s greyhoundí fenkou Queen. Jejich soužití je bezproblémové, jen je Ozzy občas trochu jako velká voda. Snaží se být první u vítání, hlazení i u jídla. Není vhodný k malým chlupatým pejskům. S velkými a středními hafany zatím potíže neměl. Vzhledem k diagnóze je unavenější a klidnější. Někdy se musí přemlouvat, aby šel ven na procházku. Venku se chová klidně a spořádaně. Doma udělá loužičku jen občas. Venku trénuje chození s oblečkem. Někdy se mu to moc nelíbí, jindy to zvládá bez problémů. Samotu a odloučení od člověka nenese dobře. Je tesklivý a naříká. Jednou to odnesly dokonce dveře. Proto pro Ozzyho hledáme rodinku nebo člověka, který bude mít trpělivost a hlavně čas s ním být. A nejlépe domov bez schodů. Do schodů totiž zvládá chodit sám, ale ze schodů ho dočasná mamka nosí. Pravděpodobně by mu pomohlo být s jiným chrtem. Na Queen si zvykl a dost se podle ní orientuje.
Dlouhodobě užívá léky Famosan a Controloc. V současné době bere také antibiotika a probiotika. Momentálně čekáme na výsledky ještě jednoho vyšetření. Ty ukáží, zda je Ozzy vhodným adeptem pro nějakou terapii. V opačném případě maximálně posílíme jeho imunitu a pokusíme se mu co nejvíce zpříjemnit čas, který mu v tomto životě ještě zbývá. Chrti v nouzi budou pokrývat veškeré náklady spojené s dopady jeho diagnózy. A v případě Aussieho bude adopční poplatek symbolický - pouze ve výši 1.000,- Kč.

Pokud by chtěl někdo přispět na Aussiho léčbu, můžete tak učinit na účet Chrtů v nouzi číslo 2401505818/2010.
Do zprávy uveďte Aussie. Moc děkujeme!

Pokud chcete a můžete Aussiemu nabídnout milující domov na závěrečné období jeho života, napište nám na e-mail chrtivnouzi@email.cz nebo klikněte na políčko Zeptejte se na pejska Aussie.
datum narození:2016-02-04
země:Irsko
barva:světle žíhaný
pohlaví:pes
čip: 972274000300756
tetování: RP QNB
očkování: ano
kastrace: ano
možný příjezd:
stav: v novém domově!
adopční poplatek: na dotaz


pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek
pejsek v útulku - obrázek

Vysvětlivky:

AKUTNÍ

Tento pes čeká na domov již velmi dlouho. Mnohdy proto, že není tak fotogenický jako jeho šťastnější kamarádi.
Uvědomte si prosím, že v tomto případě zachráníte pejsky dva - toho, kterého jste si vybrali a dalšího, který dostane šanci být umístěn alespoň do toho útulku, aby zde mohl čekat na štěstí.
TISÍCE psů se do útulků ani nedostanou, protože majitelé nemají chuť čekat, až se uvolní místo - toto platí zejména pro irské chrty.
Tito psi jsou v lepším případě uspáni injekcí. Horší a bohužel velmi četné případy... nechceme je zde rozepisovat, představte si ty nejlevnější a nejbrutálnější metody usmrcení nepotřebného psa.

IHNED k adopci

čeká v nouzové dočasné péči v ČR a je nutné skutečně co nejrychleji najít domov

Předběžná rezervace

(predb.rezerv.) = Pejsek, který již svoji rodinku našel, jen je třeba dokončit některé kroky nutné k adopci.

Rezervace

Pejsek, na jehož příjezd nová rodinka již netrpělivě čeká, všechny kroky nutné k adopci již proběhly.

Aktuálně

Chrti v nouzi
materiály na podporu adopce

Zde si můžete stáhnout materiály pro propagaci:
chrti v nouzi
Děkujeme :-)



Chrti v nouzi děkují za péči a podporu MVDr. Ivo Hylákovi a jeho týmu
Vyvet

Program adopce chrtů ohrožených smrtí nebo strádáním v zemi jejich původu (greyhound a lurcher)