A je to tady! Nadešel čas spustit prodej nástěnného a stolního kalendáře Chrti v nouzi pro rok 2024...

Nástěnný kalendář vznikal v Brně u hradeb pevnosti Špilberk za účasti adoptovaných chrtů z Brna a nejbližšího okolí.
Fotky vytvořil mladý fotograf Pavel Hermann z Moravského Krumlova. Miluje zvířata, pohyb a dobré lidi. Proto zvířata také často fotí. Jak sám říká: "Zvířata nám mnohdy ukazují, co je v životě opravdu důležité. Často nám na naší cestě dělají společníky spoustu let a zažívají s námi šťastné i smutné chvilky." 💓 Sám má pejska, křížence středního vzrůstu Buddyho, který mu je skvělým parťákem. Proto ho nabídka focení kalendáře pro Chrty v nouzi ohromně nadchla. Při focení se sešla skvělá parta dlouhých nosů i jejich pánů a všechny to, včetně fotografa, velice bavilo. 🙂 Fotografovi patří náš obrovský dík za čas, energii, trpělivost a preciznost, kterou nafocení kalendáře věnoval. 💗 https://hermiphoto.cz/

Stolní kalendář jsme opět zaplnili snímky z vašich rodinných archivů. 📸 Děkujeme také reklamní agentuře m-ARK, která si vzala na starost konečnou grafickou úpravu a tisk obou kalendářů. https://www.m-ark.cz/

Cena nástěnného kalendáře ve formátu A3 je 300,- Kč. Cena stolního kalendáře je stejná.
K ceně kalendáře je třeba připočítat cenu za dopravné a balné, která je ve výši 90,- Kč.
Kalendáře budeme distribuovat prostřednictvím Zásilkovny. Nepotřebujeme tedy vaši doručovací adresu, stačí si níže vybrat výdejní místo, které máte nejblíž a které vám nejlépe vyhovuje pro vyzvednutí balíčku. https://www.zasilkovna.cz/pobocky

Objednávky s typem kalendáře, počtem požadovaných kusů, vaší e-mailovou adresou, telefonním číslem a vybraným výdejním místem zasílejte na chrtiaukce@seznam.cz. Objednávat můžete za 3, 2, 1... TEĎ! 🙂

 schovat zprávu  / (nezobrazovat zprávu)
 
 
Loading Translate
 EN
adopce chrtů chrti v nouzi
pejsci blogují blogy pejsků

dočásek u Zahry

(Autor blogu: Zahra | Zobrazit přehled článků blogu)
Můj první dočásek Doc a život s ním.

Doc a jeho první dny v dočásku

článek ze dne: 03. 06. 2013
V sobotu hned po příjezdu se Doc seznámil s Marvinem (člověk) a Darwinem (chameleon) a hezky jsme si prošli celý byt. Kde je pelíšek a gauč pochopil během prvních pár minut, jako kdyby už u nás někdy byl.

Po večeři jsme udělali další krátkou procházku, o kterou si dokonce sám řekl stáním u dveří a šťoucháním do kliky. A protože venku pořád dost pršelo, neachal si zcela v klidu obléknout pláštěnku.Venku se seznámil s okolím domu. Když vidím v dálce cyklistu, trochu se bojím, jak bude Doc reagovat, ale ten jde dál, jako kdyby nic. Stejně tak nereaguje ani na projíždějící auta a tramvaje. Na malého pejska, který na něj zběsile štěká se jen přezíravě podívá (takovým tím pohledem typu: „Kdybych teď zrovna nebyl po večeři, tak tě sežeru.“) a jde vesele dál.

Po návratu domů opět proběhne nutné utírání tlapiček, sundavání pláštěnky a nosan se tváří, že tohle pro něj není nic nového. Stejně jako mu nedělají problém schody ani výtah.
Jediný problém se ukáže pak u naší večeře, kdy naprosto neuvěřitelně loudí.

V noci nám Doc vysvětlí, že spát budeme pěkně všichni dole a ne na palandě a ideálně všichni 3 (i s přítelem) na šedesátce posteli. Zhasínáme a čekáme, co se bude dít. V novém prostředí mám problém spát i já, tak co teprv chrtík po naprosté změně prostředí a dvou dnech v autě. Chvíli nervózně přechází po pokoji, chodí se ujišťovat, že jsme pořád tady a nikam nejdeme, a když zjistí, že mu nikam neutečeme, tak se stočí na složenou deku u skříně, aby na nás dobře viděl. Asi za 20 minut se zvedne, přejde do pelíšku a s hlavičkou nasměrovanou k nám spokojeně usne a ani mu nevadí zvuky ze silnice, nebo noční autobusy na zastávce, co máme skoro pod oknem.

V noci se párkrát probudí. Většinou, když se já, nebo Josef nějak výrazněji pohneme, ale když zjistí, že nikam neodcházíme, vrátí se zase na svoje místo. V půl 6 ráno do mě přijde strčit čumáčkem, takže startuju, hledám kalhoty a mezi tím Doc skáče do postele a snaží se přesvědčit Josefa, že má jít s námi ven, že se mu tam bude určitě líbit. Ten to odmítá, takže si s Docem oblékáme pláštěnky a jdeme venčit. Vzorně si všechno nechává na ven. Krátce se projdeme a vracíme se ještě pokračovat ve spaní.

V půl 9 už mu ale přijde, že vyspáváme trochu moc, takže nám hupsne do postele a vyžene nás z ní ven. Zopakujeme venčení, uděláme si všichni snídani a je čas začít montovat shrnovací dveře na poličku s potravinami, při čemž se snaží asistovat, ale z důvodu jeho bezpečnosti se radši zavíráme do pokoje, zatímco Josef pracuje. Když zkušebně zapne vrtačku, abych zjistila, jestli nebude lepší po dobu vrtání jít na procházku, s Docem to ani nehne. Jen na mě kouká, jestli ho jako budu dál drbat, nebo co... Prostě pes flegmatik.

A když zkusím na chvilku odejít z pokoje, jen mě dojde doprovodit ke dveřím, a pak si zas vyskočí na gauč a čeká, až za ním přijdeme. U oběda opět loudí a nechce se nechat odradit.

Práce pro dnešní den je hotová, takže se jdeme všichni tři uložit na gauč. Doc se k nám přitulí a chce drbat. Drbeme, drbeme, povídáme si a najednou vr a haf a my oba skoro infarkt. Nosan usnul, my si toho nevšimli a spokojeně jsme dál hladili a on se lekl. Aspoň už si příště dáme pozor. Tak ho necháváme spát a skládáme se na zem.

Já vyrazím do večerky pro pečivo, Josef hlídá. Ani by mě nenapadlo, že Doc vůbec zaregistruje, že jsem opustila byt, ale to byste museli vidět to nadšení, když jsem se za 10 minut vrátila zpátky.

Na večer přijde kamarádka, která Docovi ihned padne do oka, protože se ještě ani nezuje a už důsledně drbe nastavenou nosatou hlavičku. Josef se chystá k odjezdu domů, jdu si pro vodítko, že ho půjdeme doprovodit. Ale o minutku to tentokrát nestihneme, takže ještě jdeme vytírat a Marvin čistit koberec. Ale je to první a zatím poslední loužička, kterou nám udělal doma. Hned po tom jdeme ven, kde se dovenčí, aby věděl, že má konat potřeby jen venku.

Pak už si užívá drbací návštěvu, kterou pak dojdeme doprovodit na tramvaj s následnou lehkou procházkou před spaním a pak už hurá spát. Sice se chlapec přijde ujistit, jestli vážně nesmí spát u mně v posteli, ale když mu vysvětlím, že ne, tak mi jen přijde dát pusu na dobrou noc a ukládá se do svého pelíšku, kde spokojeně prospí celou noc.

Dnešní den mi asistuje u učení a psaní článků (důsledně kontroluje, jestli o něm píšu jen hezky), hajá v pelíšku a asi se mu zdálo něco hodně divokého, protože broukal ze spaní a cukal vleže nohama, jako kdyby někam běžel. Procházky v okolí už zvládá naprosto bez problémů, cizí pejsci ho občas zaujmou, ale většinou jen na chviličku. Lidé na něj koukají s respaktem (radši ještě chodíme s náhubkem), ale i s nadšením (dneska třikrát variace na téma: "Jeee, podívej, to je ale krásnej pejsek!") a on se nese jako správný pes aristokrat a evidentně si užívá pozornosti od lidí z okolí.

Doc je prostě zlatíčko!
Asistence při práci
foto: Asistence při práci  
Vážně je ten pelíšek můj?
foto: Vážně je ten pelíšek můj?  
Ale jo, snad se mi v něm bude spát dobře
foto: Ale jo, snad se mi v něm bude spát dobře  
Po procházce v dešti hezky pod deku
foto: Po procházce v dešti hezky pod deku  
První gaučánkování
foto: První gaučánkování  tenhle pelíšek je lepší...
obrázek 5917
obrázek 5915
Krasavec Docobrázek 5915
foto: Krasavec Doc  
Děláme páníčkovi svačinu do vlakuobrázek 5915
foto: Děláme páníčkovi svačinu do vlaku  Doc musí kontrolovat, jestli to dělám dobře
Příjezdobrázek 5915
foto: Příjezd  A takhle jsme se s Docem prvně osobně seznámili
 

Komentáře k článku

Monika ChvN
(Monika ChvN, 03. 06. 2013)
Krásné povídání a krásné sžívání...Doc se zdá jako pan ideální:)ale takový on asi je...jen tak dál a budeme se těšit na další várku...třeba budou i nějaké lumpárny:)
 
Zahra
(Zahra, 03. 06. 2013)
Pro mně jakožto začínajícího chrtího rodiče je to skutečně pan ideální :) Kdybych ho neviděla přijet v té bílé dodávce, tak si budu myslet, že mi omylem přivezli nějakého jiného pejska, který už je tady na gaučíku hodně dlouho :) je vidět, že se o něj předchozí páníček skutečně staral. Zatím jediná lumpárna je to loudění a skákání. Poradíte, jak ho to co nejlépe odnaučit?
 
Stefi
(Stefi, 05. 06. 2013)
Mě je až do breku ale štěstím. Klárko děkujeme Chrti v nouzi :-)
 
dadynka
(dadynka, 05. 06. 2013)
Moc krásné, také moc za pejska děkuji. Kája
 
Lucky
(Lucky, 06. 06. 2013)
Ahoj dočasná maminko, že Doc je pan prima Pes, víme, takže nás to nějak nepřekvapuje :-)
K tomu loudění - moje rada je: ignorovat, rozhodně nedávat nic ze stolu (pokud jednou ano a dvakrát ne, pes je zmatený a neví, jak to tedy má být správně), případně poslat od stolu / kuchyňské linky ap. na místečko. Skákání - zkus opět jakoby ignorovat, nenavazovat oční kontakt a pootočit se bokem.
Přeji hezké dny s dočáskem a moc díky za pomoc :-)
 
Zahra
(Zahra, 07. 06. 2013)
Díky za rady, ze stolu mu nic nedávám a už se docela naučil, že má smůlu. Co znamená "Místo" už si taky začíná pomalu, ale jistě zvykat. S každým dnem je to lepší a lepší.

Vybrali jste mi pana dokonalého, děkuju za něj :)
 

Napsat nový komentář

nadpis komentáře:
vaše jméno:
ochrana proti spamu: (napište prosím správný součet čísel) 5 plus 4 =

 

Další články v blogu

2) Dočásek Doc se seznamuje se zvířátky

Doc už je tady 6 týdnů a krom seznamování s jinými chrty na Meteoru, už se zvládnul seznámit i s dalšími (většinou malými) pejsky na psím hřišti i v okolí domu a zatím naprosto bez problémů. Stejně tak už se kamarádí s…
Doc na Meteoru
Doc na Meteoru
Psí hřiště
Psí hřiště
Na Hvězdě
 
(17. 07. 2013 | 2 komentáře) zobrazit článek

1) Dočásek Doc - co už umím nového

10+1 věc, co jsem se naučil za týden v dočásku (zapsal Doc, poznámky dodala Zahra) 1. O sobě - Nejmenuju se FUJ! (vobludo), ale DOC (čtěte Dak). 2. O pamlscích - Není všechno piškot, co šustí. (Ale i tak je nutná…
Takhle jsem hodný pejsek, když se vaří
Tady ležím já!
Pořádně se protáááááhnout
Dočasná prababička
 
(18. 06. 2013 | 3 komentáře) zobrazit článek

Aktuálně

Chrti v nouzi
materiály na podporu adopce

Zde si můžete stáhnout materiály pro propagaci:
chrti v nouzi
Děkujeme :-)



Chrti v nouzi děkují za péči a podporu MVDr. Ivo Hylákovi a jeho týmu
Vyvet

Program adopce chrtů ohrožených smrtí nebo strádáním v zemi jejich původu (greyhound a lurcher)