A je to tady! Nadešel čas spustit prodej nástěnného a stolního kalendáře Chrti v nouzi pro rok 2024...

Nástěnný kalendář vznikal v Brně u hradeb pevnosti Špilberk za účasti adoptovaných chrtů z Brna a nejbližšího okolí.
Fotky vytvořil mladý fotograf Pavel Hermann z Moravského Krumlova. Miluje zvířata, pohyb a dobré lidi. Proto zvířata také často fotí. Jak sám říká: "Zvířata nám mnohdy ukazují, co je v životě opravdu důležité. Často nám na naší cestě dělají společníky spoustu let a zažívají s námi šťastné i smutné chvilky." 💓 Sám má pejska, křížence středního vzrůstu Buddyho, který mu je skvělým parťákem. Proto ho nabídka focení kalendáře pro Chrty v nouzi ohromně nadchla. Při focení se sešla skvělá parta dlouhých nosů i jejich pánů a všechny to, včetně fotografa, velice bavilo. 🙂 Fotografovi patří náš obrovský dík za čas, energii, trpělivost a preciznost, kterou nafocení kalendáře věnoval. 💗 https://hermiphoto.cz/

Stolní kalendář jsme opět zaplnili snímky z vašich rodinných archivů. 📸 Děkujeme také reklamní agentuře m-ARK, která si vzala na starost konečnou grafickou úpravu a tisk obou kalendářů. https://www.m-ark.cz/

Cena nástěnného kalendáře ve formátu A3 je 300,- Kč. Cena stolního kalendáře je stejná.
K ceně kalendáře je třeba připočítat cenu za dopravné a balné, která je ve výši 90,- Kč.
Kalendáře budeme distribuovat prostřednictvím Zásilkovny. Nepotřebujeme tedy vaši doručovací adresu, stačí si níže vybrat výdejní místo, které máte nejblíž a které vám nejlépe vyhovuje pro vyzvednutí balíčku. https://www.zasilkovna.cz/pobocky

Objednávky s typem kalendáře, počtem požadovaných kusů, vaší e-mailovou adresou, telefonním číslem a vybraným výdejním místem zasílejte na chrtiaukce@seznam.cz. Objednávat můžete za 3, 2, 1... TEĎ! 🙂

 schovat zprávu  / (nezobrazovat zprávu)
 
 
Loading Translate
 EN
adopce chrtů chrti v nouzi
pejsci blogují blogy pejsků

Jeho Lordstvo Magnus

(Autor blogu: Barbora | Zobrazit přehled článků blogu)
Zprávy o Magnuskoj z jeho dočásku.

Magnusek: Tak hezky všechno od začátku ...

článek ze dne: 18. 05. 2013
Tenhle první report bude asi o něco delší. Přece jen Magnusek je u nás od začátku února a to je už celkem doba.
Kde začít? Prvním dnem ...
"Tak nám dovezli Magnuse" Říkám Ondrovi a letím pro klíče abych šla otevřít. Otevřu vchodové dveře a tam holky z ChvN a černý elegantní poník v černočerveném kabátě. Rozummnějte, greyhoundy znám, ale už to byl dobrý půlrok co sem nějakého viděla po delší dobu a Molly a Annie od Leušky jsou o něco menšejší. Ale já velké psy miluju. Nahoře v chodbě už čeká netrpělivě Ondra, kterému se mírně vykulili oči, ale neříká nic. Holky nás zasvěcují co všechno můžeme čekat. Respektive, že můžeme čekat neočekávané. A je to. Máme dočasně ustájeného poníka :) Nebojte Magnusek je veliký jen na první setkání :) Ondra se stálé dívá na Magnuse, poškrábe se se za uchem "No toliko k tomu, že jsme se dohodli na psoj střední velikosti maximálně do 15 kil" což řekl jen proto aby mě pozlobil, protože sám s azylem pro nosana souhlasil a od vyplnění dotazníku přecházel a vymýšlel kam mu dát misky a tak dál. A co na to Magnusek? Nervozní přecházení, funění a očichávání. Ale jen do chvíle než se do cesty připletl gauč. Rozvážně vylezl a zaujal pozici lorda a s výrazem "tak sem tady, nemáte něco dobrýho? A nejlépe byste mi to mohli donýst sem" se na nás podíval. Připravenou hračku očichal a výrazem "copak sem štěně" ji vzal do tlamy a shodil z gauče. Naštěstí jsem ho stihla cvaknout ještě než se tak stalo. Takže Magnuskova první fotografie z dočásku je i zároveň jeho poslední s nějakou hračkou. Po chvíli se zvedl a s provinilým výrazem si počůral spacák. Tak hadr, jar, ocet. Naštěstí to nebyla velká nehoda a přičítám to nervozitě z nového prostředí, protože byl venku ani ne před hodinou.(Magnus asi ví, že ho "pomlouvám", protože ležím nemocná v posteli a on mi dělá společnost. Spí a samozřejmě se mu zdá něco běhacího a kope mě seš mu síly stačí, dobře dobře Magnusi, řeknu jim to ... od té doby si spacák už nepočůral). Pokračujem :)
První noc
"ale do postele nesmí" říká Ondra s nesmlouvavým výrazem. Zkouším psí oči, ale nezabírá. Oukej, gauč je taky pohodlnej. Zalehli jsme a z obýváku se linulo jen příjemné ticho. "to si zvykl rychle" říkám Ondroj, sotva sem to vyslovila ozvalo se z obýváku táhlé zakňučení. A znovu a znovu. Dobrá tohle nebude klidná noc. Zvedla jsem se z postele a šla uklidňovat. Zabralo to, asi tak na hodinu. A pak znovu a znovu. Naštěstí po pár nocích už to bylo jen trochu toho citového vydírání aby mohl za námi do ložnice, ale to už taky přestalo. Teď už může do postele jen na zvláštní povolení jako je třeba právě moje chřipka :)
Magnus a ostatní psi
S klidným svědomím můžu říct, že čím menší tím lepší :)) Zhruba 95% psů ho zaujme a rád se s nimi očuchá, pozdraví. Na těch pár zavrčí, jednou štěkne, ale po rázném nesmíš štěkne poslední "máš štěstí, holomku, že sem poslušnej, jinak bych ti vyprášil kožich" a je ticho, sice pak ještě dvacet metru vykračuje jako lord aby neztratil tvář, ale pak už zase všechno v normě. Tohle předvede tak max jednou za 14 dnů, podle toho jak se vyspí :) a většinou na psy jeho velikosti. Ti malí jsou mu sympatičtí. Moji rodiče mají 8 měsíční fenečku srnčího pinče, poprvé jsme nechali náhubek aby si jí nespletl třebas s veverkou, ale bylo to zbytečné. Ihned se dali do kupy. Ve chvíli kdy se ale začli nahánět po bytě jsme to zatrhli, mini verze psa a kapesní poník by z malého bytu udělali kůlničku na dříví. Jinak na vodítku chodí krásně. Společně ráno i běháme. chvilku mu trvalo si zvyknout, že já tak rychle fakt neběhám (netvrdím, že sem to nezkusila, ale dva dny sem pak usikávala bolestí při každém kroku, ale Magnusek se zdál pouze znaven a prospal celé den).
Co na to kočičky, veverky a ježci?
Všechna zvířena těchto druhů v okolí Lužánek už ví v kolik hodin venčíme a nevyskytují se na dohled. Naposledy když jsme potkali veverku mi vytrhl vodítko z ruky, ale jak si uvědomil, že ho nikdo nedrží tak zastavil. Ale celou cestu Lužánkama se otáčel a kontroloval každý kočárek, protože tam se ta veverka musela schovat, to dá přece rozum. Taky už jsme kvůli kočičce na druhém břehu řeky koupali, ale studená voda ho přesvědčila, že to byl hloupý nápad, že ten kočičí posměváček za to nestál :) a ježci? ježci nás zajímají a moc. Ovšem my nezajímáme ježky, což nás vytáčí asi víc než to, že si to nějaký ježura šine přes cestu. Že Magnusi :) (zafunění beru jako souhlas:)
Dobrá je toho ještě víc, ale pro dnešek to stačí. Udělali jsme nějaké fotky na vycházce, tak brzy ještě přihodíme i s nějakým příběhem z natáčení (je jich dost:)
První v dočásku
foto: První v dočásku  a zároveň jediná s plyšákem
Jedna z větrných vycházek v březnu
foto: Jedna z větrných vycházek v březnu  
Oblíbená poloha, poprvé
foto: Oblíbená poloha, poprvé  žabí prin a superman v jednom
podruhé
foto: podruhé  
a potřetí už s otevřeným okem,
foto: a potřetí už s otevřeným okem,  protože cvakání foťáku je hlasité že?
Z té deky mě nedostaneš, je ti to jasný
foto: Z té deky mě nedostaneš, je ti to jasný  
Žvýkací kost je dobrá věc
foto: Žvýkací kost je dobrá věc   
No co, v posteli nikdo nebyl ...
foto: No co, v posteli nikdo nebyl ...  to znamená, že je volná, ne?
Fakt už musím ven? Dyť tu teď nikdo nespí ...
foto: Fakt už musím ven? Dyť tu teď nikdo nespí ...  
 

Komentáře k článku

Marta
(Marta, 18. 05. 2013)
Z toho, co jste tu napsala, je vidět, že si s Magnusem rozumíte a že Vás ten nádherný pes baví :-). Z fotek je jasné, jak chytrý a okouzlující tento chrtí kluk je. Díky za napínavé a vtipné vyprávění a skutečně se nemohu dočkat dalšího "dílu". Hodně zdraví oběma :-)
 
Monika CHvN
(Monika CHvN, 19. 05. 2013)
Magnusek je naprosto úžasný pesan, který bohužel neměl štěstí napoprvé. Má teď úžasné štěstí, že má tak skvělou dočasnou rodinku, která s ním udělala kus práce. Ale stále je to rodinka dočasná. Takže vy z vás, kdo uvažujete nad adopcí impozantního pana psa se stejně impozantním srdcem, neváhejte...Magnus je ten pravý:)
 
Eva
Magnus
(Eva, 20. 05. 2013)
Musím říct,že Magnusek mi moc připomíná našeho Jacoba. Jak vzhledem, tak chováním vůči lidem i ostatním živočichům. Jen náš lurcher je drobnější. Je vidět, kolik jste si s ním dali práce, za což vám jednou bude jeho rodinka vděčná,ovšem nebude jednoduché se s ním potom loučit... V tom vás všechny "dočásky" moc obdivuju, neboť já mít dočas, už bych nedokázala se s pejsky rozloučit :-( Moc Magnuskovi přeju hodnou rodinkum zaslouží si ji !!
 
Emmička
Magnusek
(Emmička, 21. 05. 2013)
Magnusek je šikovný pan pes. Je vidět, že se má u Vás Magnus moc dobře a že si rozumíte, Škoda jen, že je to dočasně, ale určitě k tomu máte své důvody. Je moc hezké, že jste poskytli Magnuskovi dočasnou rodinku. Přejeme Vám s Emmičkou brzké uzdravení, hodně pelíškování a venčeníčka.
 

Napsat nový komentář

nadpis komentáře:
vaše jméno:
ochrana proti spamu: (napište prosím správný součet čísel) 10 plus 8 =

 

Další články v blogu

Aktuálně

Chrti v nouzi
materiály na podporu adopce

Zde si můžete stáhnout materiály pro propagaci:
chrti v nouzi
Děkujeme :-)



Chrti v nouzi děkují za péči a podporu MVDr. Ivo Hylákovi a jeho týmu
Vyvet

Program adopce chrtů ohrožených smrtí nebo strádáním v zemi jejich původu (greyhound a lurcher)